Vinterbaderne fejrede årets sidste gys

Tekst: Kirsten Rudkjøbing

Året fik en ende

Champagne og saltvand. En flok vinterbadere fejrede nytåret med et iskoldt havbad. Bagefter var der champagne og chokolade, krudt og kransekage på stranden.

Da vi ankommer til Husodde Strand denne onsdag morgen kl. 7.40, er der bælravende mørkt. Nede ved vandet blafrer et lille lys, og da vi kommer derned, træder en skygge frem af mørket. En mand med skæg. Det viser sig at være Karsten Bjerregaard, tidligere byrådspolitiker, der er ved at rigge an til en lille nytårsceremoni på stranden. Med fruens hjælp har han bagt kransekage, og han har taget champagne med og lidt nytårsskyts. Så hører vi livlige stemmer, og den lille tapre flok af vinterbadere har indfundet sig. I den kolde morgenluft smider de klunset og træder ud i det kolde vand.

Uuuu, det er koldt, lyder det. Men de fortsætter ud i det kolde vand, kaster sig omkuld og plasker lidt rundt, inden de atter går op på land.

vinterbadere 05 ado

vinterbadere 03 ado

Tre faste og én ny

De fire vikinger er Karen Drejer, 68, Anna Holm, 73, Erik Grouleff, 59, og Karsten Bjerregaard, 67. Og så Erik Grouleffs hund Sika, der også følger dem ud i vandet. Tilbage på land skifter de tre til tørt tøj, mens Anna Holm tager en badekåbe på og et varmt tæppe omkring sig og et par varme sokker på fødderne. Det er hendes første sæson. De andre har vinterbadet i mange år.

Der skåles i champagne og ønskes godt nytår. Karen Drejer har taget cocktailpølser med til Sika, som den begejstret æder.

vinterbadere 06 ado

Farvel til det gamle år

Men den ellers så glade hund mister fuldstændig humøret, da Karsten Bjerregård begynder at fyre sit nytårsskyts af. Det er ellers en flot raket, der breder sig ud på himlen med et knald. Nu er himlen ved at blive lysere, mere mørkeblå end sort, man kan se vandet, og omgivelserne begynder at træde frem. Fjorden er spejlblank ind mod Horsens, hvor lysene glimter. Det er en smuk start på dagen og et fint farvel til det gamle år.

vinterbadere 04 ado

vinterbadere 02 ado