Peters drengedrøm

Tekst: Rasmus Blicher, Horsens Folkeblad, 2009

GYLLING – At køre ud ad de små landeveje på Odder-egnen i en gul Porsche er lige sagen for Peter Nielsen, der godt nok er blevet 58 år, men stadig har noget af drengen i sig.

peternielsensporsche02 copy

 

 

Det lyder som en håndfuld blåsøm, der bliver smidt ned i en blikspand, da han drejer nøglen til sit drøn af en drengedrøm. En Porsche 912, som Peter Nielsen købte for 11 år siden, da han blev enig med sig selv om, at nu skulle drømmen fra drengeårene have gas.

– Som ung havde jeg et par Porscher, men så fik jeg børn og familie, og det var ikke så praktisk med en barnevogn i en sportsvogn. Da jeg så nærmede mig de 50 år, tænkte jeg, at nu skulle det være, hvis jeg ville have en sportsvogn igen, inden jeg blev for gammel, siger Peter Nielsen, der til daglig arbejder som pædagog i Gylling.

peternielsensporsche04

Importeret fra USA

Han købte en gul Porsche 912, der på det tidspunkt have været i Danmark i fem år og var importeret fra USA. Bilen er fra 1966.

– Det er jo et tidløst design, og den ser lige så godt ud i dag, som den gjorde dengang. Det er imponerende. En rigtig klassiker, siger Peter Nielsen.

Den klassiske sportsvogn vækker da også opmærksomhed, når han kører rundt i byen eller på arbejde.

– Den er lidt mere Anders And-agtig end end de nye Porscher, og derfor er den meget synlig. Børnene spørger altid, hvad har den kostet, og hvor hurtigt kan den køre, siger Peter Nielsen.

Svaret er 70.000 kr. for 11 år siden og 190 km i timen.

peternielsensporsche01

peternielsensporsche 05

Lyden er charmen

Men for Peter Nielsen handler det mere om lyden end farten.

– Det er absolut en del af charmen, at den lyder godt. Farten går jeg ikke så meget op, som jeg gjorde, da jeg var yngre, siger han.

– Og hvorfor var det lige, at du absolut skulle drøne rundt i en Porsche?

– Det er en drengedrøm for mig at have sådan en bil.

– Kan man godt udleve sine drengedrømme, når man nærmer sig 60 år?

– Det kan man sagtens. Lidt dreng er der i os alle sammen, og mænd skal have legetøj. Det er bare prisen, der ændrer sig med alderen.

peternielsensporsche03

Vil du læse mere?

Toms flotte veteranbil