Da Kirsten Brosbøl blev valgt

I 2005 stillede den dengang 28-årige Kirsten Brosbøl op til folketinget.

Odder, en stationsby i Østjylland med 11.404 indbyggere. Der er jeg født og opvokset. Det er miljøministeren også.

Vi gik begge på fritidshjemmet Egholmgård. Jeg kontaktede Kirsten Brosbøl for, at høre om jeg ikke måtte lave en fotoreportage fra hendes valgkamp. Det måtte jeg gerne. Det blev til nogle lange kolde dage, en mængde af brugte film, der voksede og et spændende indblik i en dedikeret ung politikers liv.

Kirsten Brosbøl uddeler roser til borgerne i Virring

Kærlighed til folket. Røde roser er købt ind i tusindvis til valgkampen. Kulden gnaver sig langsomt ind til benet denne torsdag eftermiddag ved Dagli´Brugsen i Virring. Alligevel handler det om at holde humøret oppe for her kan vindes stemmer

 

Et udsnit af Kirsten Brosbøls valgmateriale

Det seje træk. Visionerne for uddannelse og forskning bliver clipset på valgmaterialet, inden det bliver smidt i brevkasserne på kollegierne. Tyve medlemmer fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom står til rådighed under valgkampen. Der er vild jubel over den artikel, der er i en af lokalaviserne om Kirsten Brosbøl. I baggrunden kører tvét med de seneste meningsmålinger.

 

Kirsten Brosbøl bliver interviewet under medlemsmødet på Samsø.

Tillid. Søndagen bliver brugt på et medlemsmøde på Samsø. Kaffen er drukket, ostemadderne er væk og færgeforbindelsen diskuteres heftigt. Øboerne vil sikre sig at den unge socialdemokrat ikke glemmer dem, når hun først er kommet til Christiansborg

 

Kirsten Brosbøl indspiller jingle i Lokalradio Hinnerup

Ud i æteren. Lokalradio Hinnerup dækker Østjylland; faktisk et endnu større område i godt vejr. De har sagt ja til at lade Kirsten Brosbøl indspille en jingle. Ved andet forsøg er den godkendt. De næste dage vil lytterne ud over Birthe Kjær og Kandis, også stifte bekendskab med Kirsten Brosbøl.

Kirsten Brosbøl taler i telefon under sejlturen fra Samsø til Hou.

To dage tilbage. Valgdagen nærmer sig. Der er færre kilo på kroppen og ingen ved, hvordan det kommer til at gå. Kirsten Brosbøl opgav et job som konsulent for de danske socialdemokrater i Europa- Parlamentet i Bruxelles for at satse på en plads i folketinget.

Kirsten Brosbøl blev valgt med 5.479 personlige stemmer ved folketingsvalget 8. februar 2005.

Jeg skrev til Kirsten Brosbøl, 10 år efter, for at høre, hvilke tanker der løb igennem hovedet på hende, når hun genså billederne fra den første valgkamp.

Det er sjovt at se de billeder igen. Nogle af de mest skelsættende dage i mit liv. Tak Anna Dorthe.

 

 

Mere reportage?

Rugbjerg Knude

Peters drengedrøm

Hånd og handske