Man er født til at stråle

Anna Birte

Personligt portræt af Anna Birte Sparvath; Chefsygeplejerske på Horsens Sygehus

 

Det første møde: Anna Birte Sparvath var min første portrætopgave som praktikant på avisen. Og hun skulle fotograferes i anledning af hendes 50 års fødselsdag. Vi skal mødes i forhallen på sygehuset, og inden kvinden kommer, når jeg lige at spotte den bedste egnede baggrund og finde det bedste lys til opgaven. Portrættet blev lavet i forhallen på Horsens Sygehus foran det store vægmaleri. Det var overstået på ti minutter.

Man er født til at stråle fortæller Anna Birte Sparvath mig efter, at jeg har fotograferet hende i vandet ved Rude Strand. Det er lettere at smile end at bruge musklerne til at se sur ud, forklarer hun. Tre gange om ugen cykler hun fra sit hjem, lidt udenfor Odder, til Rude Strand for at tage en dukkert. Hun er en kvinde, der tydeligvis hviler i sig selv, hun smiler meget og er nærværende. På bordet står der nyblendet grøntsags-juice og en kande grøn the. Turene giver hende en følelse af at mærke, at hun lever, og på cyklen er der tid til at tænke gode tanker, meditere og reflektere.

Man skal huske at nyde, for det giver energi og overskud, slutter Anna Birte Sparvath og jeg kører derfra med et smil på læben og stråler måske en lille smule.

Anna Birte Sparvath har i dag egen virksomhed og arbejder som Professionel Samtalepartner

Vil du se mere?

Personligt portræt:

Jan Trøjborg

Filip Møller

Frida Franko-Dossar

Allan Søggard