I den anden ende af snøren

Allan Søgaard

Personligt portræt af Allan Søgaard, midtbanespiller i AC Horsens

 

Det første møde: Der har været et utal af trænings- og superligakampe, hvor Allan Søgaard tilfældigt er kommet i søgeren, men den første gang jeg, for alvor bemærkede fodboldspilleren, var til daværende træner Kent Nielsens afskedsreception. Jeg fotograferede Allan Søgaard midt i menneskemylderet, hvor han fortalte om tiden med Kent Nielsen som træner.

Allan Søgaard sagde straks ja til mit projekt. Efter et interview besluttede jeg mig for at forsøge at fremhæve den bløde side af midtbanespilleren. Han fortalte om sin interesse for at fiske, der samtidig får ham til at slappe af. Jeg brugte en eftermiddag på at finde et smukt sted ved Nørrestrand og på photoshoot-dagen kørte jeg til Juelsminde og købte fiskene.

På fodboldbanen er Allan Søgaard en uopslidelig motor, hård og kontant. Når man møder ham en fredag efter en træning ved Nørrestrand, er han afslappet, imødekommende og har et glimt i øjet. Han har taget sin fiskestang med for det er fiskeri han dyrker, når han skal stresse af. I løbet af sommeren tager han sammen med et par naboer til den lokale Put & Take sø en gang om ugen. Allan Søgaard kommer ikke fra en familie med de store fisketraditioner og han går heller ikke så meget op i, om udstyret hedder noget særligt. For ham handler det om at slappe af og tænke på noget andet. Er det ikke lidt at springe over, hvor gærdet er lavest, at fiske i en Put & Take sø, spørger jeg. Han griner.

Det er faktisk lidt stressende, for der er jo nogen, der har sat fisk i vandet man kan fange, så hvis man ikke fanger nogen, kører man hjem som en halvbitter mand.

Allan Søgaard stillede fodboldstøvlerne på hylden i 2010 og arbejder i dag som ejendomsmægler ved EDC i Horsens.

Vil du se mere?

Personligt portræt af:

Frida Franko-Dossar

Filip Møller

Anna Birte Sparvath

Jan Trøjborg